We zijn in 1999 met onze kennel The Rhineferry Tales gestart. Kennel is niet meer dan een benaming want de honden leven met ons in huis en wij vinden dat dat ook zo hoort. Orenda kreeg in juni 1999 haar eerste nestje, nadat we de nodige voorbereidingen hadden getroffen en testen hadden gedaan. Toendertijd woonden we in Culemborg aan de Veerweg, op een steenworp afstand van de veerpont. Vandaar onze naam. Daarna woonden we - na een aantal jaar in Vianen - weer in Culemborg, nog steeds dicht bij de rivier, maar iets verder van het pontje af. De kennelnaam is inmiddels veranderd in Rhineferry. Na onze terugkeer naar Culemborg besloten we in 2013 nog een keer een grote stap te wagen en zijn we verhuisd naar de Achterhoek, weliswaar nog steeds vlakbij water, de Baakse Beek, maar niet meer bij een pontje. Rhineferry blijft als kennelnaam, want dat hoort na zoveel jaren nu eenmaal bij ons.

  We hebben meer honden dan er bij ons wonen. De reuen leven bij hun eigen families, onze gastgezinnen. En horen ook bij die families, wij mogen ze alleen inzetten voor de fokkerij. Bij ons wonen nu de achterachterkleindochters van onze eerste twee Tollers: Vesper en Vlam en onze Dune, oma van Vlam, die in 2005 bij ons is geboren en al jaren met pensioen is. De dochters van onze honden die voor een nestje bij ons teruggekomen zijn, keren na het nestje weer terug naar hun eigen familie. Overigens doen we dat alleen als we een band hebben met het betreffende hondje, komen ze ook bij ons logeren, zodat ze in de roedel gewend zijn, en als dat niet lukt, zien we er van af. We zijn er namelijk van overtuigd dat stress in die eerste periode niet goed is voor de moeder en zeker ook niet goed voor de pups.

  We fokken volgens de reglementen van de rasvereniging met honden met goede heupen, ellebogen en ogen. Al onze honden doen -voor zover niet al bekend - een DNAtest voor de ziektes PRA en CEA/CH, Jadd, CP, CPLS, DM en DEN, zodat we verantwoorde combinaties kunnen maken. Ook doen we onderzoek naar de bloedlijnen van de combinaties die we gebruiken om te voorkomen dat daar onverwachte problemen uit tevoorschijn komen. Verder verkopen wij onze honden met een koopovereenkomst. De socialisatieperiode bij als fokker vinden we super belangrijk. Samen met de as baasjes zijn we daar actief mee bezig en lukt het ons om vrije, rustige Tollers te fokken. Met een beetje geluk zijn ze ook al zindelijk.Wij streven er in de eerste plaats naar een gezonde Toller te fokken. Qua karakter zacht, maar wel actief en enigszins ondeugend.

 Voor wat betreft mijn eigen achtergrond. Inmiddels ben ik in het bezit van de diploma's KK1 en KK2 en Exterieur en Beweging en ben ik geslaagd voor het rasexamen voor ons ras en voor het rasexamen van de Labrador. Verder doe ik jachttraining met mijn honden. Niet zozeer om te jagen, maar omdat ik gemerkt heb dat zij en ik het heerlijk vinden om daarmee bezig te zijn. De honden wonen bij ons in huis en dat is ook de reden dat er op dit moment drie bij ons wonen en niet meer, want elke hond heeft recht op aandacht.

 Om bij ons op de wachtlijst voor een pup te komen, willen we van te voren een gesprek hebben om te kijken of je bij onze honden past.

 

Samenwerking

 

 

Wij werken niet solo, maar zijn opgenomen in een groot deels internationaal netwerk van verantwoordelijke fokkers die bereid zijn kennis van hun honden en van de gezondheid met elkaar te delen. Tollerfokkers , want voor het gezond houden van het ras vinden we het belangrijk om ons aan de voorschriften te houden en gebruik te maken van de kennis van nationaal en internationaal goed bekend staande fokkers. zijn.